«

»

Σεπ 17

O ευρωπαϊκός Βορράς ανησυχεί για την ισχύ του Νότου.

«Η νέα δύναμη του Club Med» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το δημοσίευμα του το Spiegelτο οποίο αναφέρεται στις διαφορές μεταξύ των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου και του Βορρά με αφορμή την πρόσφατη σύνοδο των χωρών της Μεσογείου στην Αθήνα αλλά και την επικείμενη άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Μπρατισλάβα.

Το Spiegel σημειώνει: «Εάν πράγματι ο ευρωπαϊκός Νότος καταφέρει να συνυπάρξει σεδιάρκεια χρόνου θα υπάρξει ένταση στην ΕΕ. Μέχρι σήμερα είναι οι Γερμανοί και οι βόρειοι σύμμαχοί τους που δίνουν τον τόνο με στιλ συντηρητικό και παραδοσιακό. Μετά όμως το Brexit έχασαν ένα πολύτιμο σύμμαχο».

Και λίγο παρακάτω το Spiegel γράφει: «Φυσικά και η συμπεριφορά του Τσίπρα, του Ολάντ και του Ρέντσι έχει να κάνει με μελλοντικά δημοψηφίσματα και εκλογές και ο καθένας θέλει να κερδίσει πόντους με ένα νέο προφίλ για το πόσο σημαντικός είναι διεθνώς.

Σε τελική ανάλυση για όλους είναι δύσκολα στο εσωτερικό. Αλλά και η στάση της Μέρκελ να μην συζητά για θέματα όπως η ελάφρυνση του χρέους των Ελλήνων πριν από τις βουλευτικές εκλογές το 2017 εδράζεται στον ίδιο πολιτικό εγωισμό. Και οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου έχουν πράγματι προβλήματα που δεν μπορούν να τα λύσουν μόνες τους.»

 

 
 
dw.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων