«

»

Σεπ 15

Ο Λοβέρδος ‘εξαφάνισε’ τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ


Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου.

Να διακοπεί η διαδικασία ακροάσεων καναλαρχών και εκδοτών στην Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τα δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν από τιςτράπεζες ζήτησε αίφνης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι «όπως αποδείχθηκε» δεν έχει δοθεί κανένα θαλασσοδάνειο στα Μέσα Ενημέρωσης.

«Έρχονται άνθρωποι οι οποίοι είτε δεν χρωστάνε, είτε δεν έχουν καμία σχέση» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Εξεταστική Επιτροπή και ζήτησε -αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα κόμματα- να σταματήσουν οι καταθέσεις καναλαρχών και εκπροσώπων των ΜΜΕ και να κληθούν αντ’ αυτών οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος. Στήριξε, μάλιστα, το αίτημα του στον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι μέχρι στιγμής στην Εξεταστική δεν έχει αποδειχτεί το παραμικρό για θαλασσοδάνεια που δόθηκαν από τράπεζες σε ΜΜΕ. «Φτιάχνουμε μια εικόνα για κάποιους που ‘χρωστάνε’ και ‘δεν πληρώνουν’, είναι σαφές ότι όλοι πληρώνουν» ισχυρίστηκε και ανέφερε ότι η μόνη περίπτωση θαλασσοδανείου είναι εκείνη της Αυγής. Κατηγόρησε, μάλιστα, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι λένε ψέματα για τα θαλασσοδάνεια στα κανάλια. «Φτιάχνουν μια εικόνα διασημοτήτων που χρωστάνε. Ψέματα» είπε ο κ. Λοβέρδος και ισχυρίστηκε ότι “πληρώνουν όλοι”.
Οι ισχυρισμοί του κ. Λοβέρδου ήρθαν σε απόλυτη αντίθεση με τα συνταρακτικά στοιχεία που έχουν καταθέσει στην Εξεταστική οι ίδιοι οι καναλάρχες σχετικά με τα θαλασσοδάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες στα ΜΜΕ. Ενδεικτικά αναφέρεται η κατάθεση του Π. Ψυχάρη (ΔΟΛ και Mega) ο οποίος ομολόγησε ότι εξασφάλιζε δάνεια «με αέρα» αλλά και του Γ. Αλαφούζου (ΣΚΑΙ) που απεκάλυψε ότι τα περισσότερα κανάλια δανειοδοτήθηκαν “πέραν της λογικής”. Επίσης οι ίδιες οι εκπρόσωποι των τραπεζών έχουν καταθέσει ότι δάνεισαν περισσότερο από 1 δις ευρώ στα ΜΜΕ και μάλιστα – σε συντριπτικό ποσοστό- δίχως εξασφαλίσεις. Ορισμένες από τις καταθέσεις μάλιστα έχουν ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και ερευνώνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς.
Στον κ. Λοβέρδο απάντησε σειρά βουλευτών-μελών της επιτροπής οι οποίοι του καταλόγισαν «μεθοδεύσεις» υπέρ των καναλαρχών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας καταλόγισε «μεθοδεύσεις» στον κ. Λοβέρδο. «Αφήνω στην κοινή γνώμη και στην κοινή λογική να κρίνω όσα είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τόνισε και του καταλόγισε ότι επί της ουσίας είπε «εκ του μηδενός, μηδέν». Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλους βουλευτές. Η ΝΔ κράτησε, πάντως, ενδιάμεση στάση ζητώντας να προταχθεί η κατάθεση των εκπροσώπων της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά να μην διακοπεί η κατάθεση των καναλαρχών.
Η Εξεταστική Επιτροπή έχει καλέσει σε κατάθεση την ερχόμενη εβδομάδα τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για το σταθμό Star και τον Θοδωρή Κυριακού για τον Antenna. Ο κ. Βαρδινογιάννης ενημέρωσε τη Βουλή ότι θα προσέλθει να καταθέσει αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μέλος του ΔΣ του Star και δεν έχει εκτελεστικά καθήκοντα στο σταθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων