«

»

Σεπ 15

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

“Η ΓΕΝΝΑΙΌΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΆΖΕΤΕ
ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.
Η ΑΝΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΆΖΕΤΕ
ΌΤΑΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ”
Η παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου.
Στις. 16 Σεπτεμβρίου 1997 το Συμβούλιο της Διακοινοβουλευτικής ΄Ενωσης στην οποία συμμετέχουν 150 Εθνικά Κοινοβούλια και επιπλέον 8 συνδεδεμένα μέλη υιοθέτησε την”Οικουμενική Διακήρυξη για την Δημοκρατία”.
Η Οικουμενική Διακήρυξη για τη Δημοκρατία της Διακοινοβουλευτικής ΄Ενωσης έχει ιδιαίτερη σημασία.
Αποτελεί την πρώτη σχετική πανηγυρική έκφραση πολιτικής βούλησης από τους εκπροσώπους των Εθνικών Κοινοβούλιων, τα οποία συνέρχονται στο πλαίσιο της Διακοινοβουλευτικής ΄Ενωσης.
Στην ΄Ενωση αυτή, στην οποία συμμετέχει από το 1890 η Βουλή των Ελλήνων, είναι Παγκόσμιος Οργανισμός, που από την ίδρυσή του το 1889, έχει ως αντικείμενο την προάσπιση και παραγωγή αντιπροσωπευτικών , πλουραλιστικών και δημοκρατικών συστημάτων διακυβέρνησης.
Η Δημοκρατία είναι μια συνεχής κατάκτηση.
Είναι το μόνο Πολίτευμα που μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα και διαφορές με τρόπο ειρηνικό, ασφαλή και αποτελεσματικό.

 

i-diadromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων