«

»

Σεπ 12

Κονδύλια 115.000.000 υπέρ των προσφύγων

Θα διατεθούν (όμως) σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα

Με επιπλέον 115.000.000 ευρώ θα ενισχυθεί η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού. Αυτό ανακοίνωσε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Τα χρήματα, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να διατεθούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στη χώρα. Με αυτό το νέο ποσό, η χρηματοδότηση από το Χρηματοδοτικό Μέσο Στήριξης Εκτακτης Ανάγκης ανέρχεται συνολικά σε 198.000.000 ευρώ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να μετουσιώνει την αλληλεγγύη σε δράσεις για την καλύτερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Η νέα χρηματοδότηση έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και την ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης πριν μπει ο χειμώνας.

Τους τελευταίους μήνες συμβάλαμε ουσιαστικά στην αποκατάσταση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης μέσω των ανθρωπιστικών οργανώσεων-εταίρων μας. Μαζί θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι ότου ολοκληρώσουμε το έργο μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Στυλιανίδης. Να σημειωθεί ότι η επιπλέον χρηματοδότηση βρίσκεται ήδη στο στάδιο της συμβασιοποίησης.
Την ίδια ώρα, μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες έστειλε ο Δ. Αβραμόπουλος, ζητώντας απ’ όλους να τηρηθούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

 

 

dimokratianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων