«

»

Φεβ 17

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ραχήλ Μακρή πρός ευρωβουλευτές ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ για το ναί στη CETA:»Με την ψήφο σας παραδώσατε την φέτα και καταστρέφετε χιλιάδες κτηνοτρόφους στην χώρα μας»

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ραχήλ Μακρή
Παρέμβαση της πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή από τη σελίδα της στο facebook με αφορμή τη θετική ψήφο των ευρωβουλευτών της ΝΔ,του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ  στη CETA(Δείτε λεπτομέρειες εδώ)
 
 
»Τον Φεβρουάριο του 2014 κατά την συζήτηση της υπ´ αριθμ. 17/17/22-1-2014 Επίκαιρης Επερώτησης δέκα Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών (Δείτε εδώ)απέδειξα την αδυναμία και την εγκληματική ανικανότητα των κυβερνώντων να διαφυλάξουν τα θεμελιώδη εμπορικά δικαιώματα της χώρας μας και των Ελλήνων κτηνοτρόφων και παραγωγών φέτας, καθώς και την αποτυχία κατοχύρωσης του ονόματος του πιο επιτυχημένου σε εξαγωγές τυριού.
Κάλεσα, λοιπόν, την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου να φέρουν το θέμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όσο είχαμε ακόμα την Προεδρία και να πίεζαν να αλλάξει η συμφωνία, προκειμένου να διασφαλιζόταν η ελληνικότητα των ελληνικών προϊόντων. Είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε το ελάχιστο, μέσω της πολυδιαφημιζόμενης Προεδρίας, για την οποία οι δοκιμαζόμενοι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωναν.
Σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές 
της Νέας Δημοκρατίας (Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης), του Ποταμιού (Γεώργιος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος) και η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν 
Την συμφωνία διεθνούς εμπορίου και οικονομικής συνεργασίας ΕΕ-Καναδά, CETA. Μια Συμφωνία που καταστρέφει την Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, ενώ δεν προστατεύει τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης όπως είναι η Ελληνική φέτα και οι ελιές Καλαμών, ανοίγει το δρόμο στο να έχουμε μεταλλαγμένα, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποιεί τα δημόσια αγαθά όπως είναι η υγεία και η παιδεία, ανατρέπει την αρχή της πρόληψης η οποία είναι σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι στην υπηρεσία των πολυεθνικών και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα παραδικαστικό σύστημα παρακάμπτοντας τα δικαστήρια των κρατών–μελών.
Να τους χαίρεστε τους εκπροσώπους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
 


 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://okoytsompolis.gr/22034-2/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>