«

»

Σεπ 05

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Τα πάνω-κάτω και στο μάθημα της ιστορίας θέλει να φέρει ο Ν.Φίλης

Μετά τα θρησκευτικά, επόμενος στόχος είναι το μάθημα της ιστορίας.

Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσουν οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος εισηγείται την αλλαγή του μαθήματος της ιστορίας στα σχολεία, κατά το πρόσφατο παράδειγμα των θρησκευτικών. Κατά τη γνώμη του μάλιστα είναι προτιμότερο στα σχολικά βιβλία να διδάσκεται να καταλαμβάνει περισσότερες σελίδες η περίοδος του ελληνικού εμφυλίου!

«Πιστεύω ότι η διδασκαλία της περιόδου του εμφυλίου πόλεμου μπορεί να ενισχύσει τη θετική σχέση των πολιτών με την ιστορική αλήθεια, καθώς και την εθνική αυτογνωσία και συμφιλίωση. Προφανώς είναι ευαίσθητο θέμα και χρειάζεται ψυχραιμία», τόνισε μεταξύ άλλων πάνω στο θέμα ο Υπουργό Παιδείας.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ανάλογες δηλώσεις γίνονται από τον Υπουργό Παιδείας. Ούτε ωστόσο είναι η πρώτη φορά που επιχειρούνται αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας, ένα σχέδιο που διεκπεραιώνεται με μεγάλη μαεστρία από τους εχθρούς του ελληνισμού εδώ και πολλά χρόνια.

el.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://okoytsompolis.gr/%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%89-%ce%ba%ce%ac%cf%84%cf%89-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>