«

»

Φεβ 16

Τέλος η απειλή του Grexit, λέει ο Μοσκοβισί – Μήνυμα κατά της λιτότητας

 

«Τώρα πια δεν υπάρχει η απειλή του Grexit, για την αποτροπή του οποίου έχω αναλώσει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί κατά την ομιλία του μετά την αναγόρευση του Πανεπιστημίου Αθηνών σε επίτιμο διδάκτορα. 

«Τις ημέρες που έρχονται πρέπει να στρώσουμε τον δρόμο για ένα success story, για μία ισχυρή Ελλάδα, η οποία ανακάμπτει και επανακτά εμπιστοσύνη, δημιουργεί θέσεις εργασίας και προσελκύει επενδύσεις, στην καρδιά μίας ενισχυμένης Ευρωζώνης», τόνισε.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στο κυπριακό, τονίζοντας ότι η επίλυσή του «θα έδινε έμπνευση στον κόσμο» και νέα πνοή στην Ευρώπη σημειώνοντας ότι ο ίδιος θέλει μια ισχυρή Ευρώπη υπέρ της ενότητας και κατά του λαϊκισμού.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα

Κατά της λιτότητας

«Για να καταπολεμήσουμε τον λαϊκισμό πρέπει να αναστρέψουμε την τάση λιτότητας και τις αποκλίσεις μεταξύ των οικονομιών της Ευρωζώνης, που δημιουργήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια. Πρέπει να δώσουμε ισχυρή ανάκαμψη, οι καρποί της οποίας θα επιμεριστούν ισότιμα, όχι μόνο μεταξύ των χωρών, αλλά και εντός των χωρών και των κοινωνιών», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Στο σημείο αυτό έκανε ειδική αναφορά στη χώρα μας, λέγοντας πως η προσδοκία του είναι η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα που θα εφαρμόσει μία τέτοια οικονομική στρατηγική.

Μιλώντας για τις επιλογές εθνικισμού και απομονωτισμού που γίνονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, τις χαρακτήρισε ως «ξέσπασμα» των χαμένων της παγκοσμιοποίησης.

«Σε αυτήν την τάση πρέπει να απαντήσουμε με πιο πολιτική Ευρώπη και πιο ισχυρή Ευρωζώνη στην καρδιά της» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε μία πιο δημοκρατική Ευρώπη και να ισχυροποιήσουμε το πολιτικό συμβόλαιο μεταξύ της Ευρώπης και των πολιτών, μεταξύ των ευρωπαϊκών κέντρων αποφάσεων και των εθνικών αρχών».

«Περιμένω το επόμενο βήμα και τις αντιπροτάσεις Τσίπρα»

Να καταθέσει τις δικές του αντιπροτάσεις περιμένει από τον Αλέξη Τσίπρα ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ειδικότερα, ερωτηθείς, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο βήμα που περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ανέφερε:

«Ναι, αλλά αυτό το είπα στον κ. Τσίπρα! Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα» σημείωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα στις 20 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Eurogroup, με το ελληνικό ζήτημα στην αντζέντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>