«

»

Οκτ 06

Συνδέοντας τον Πολιτισμό με Εκπαίδευση και Τουρισμό!

Κοινές δράσεις με τους Δήμους εκείνους στα όρια των οποίων έχει κατασκευάσει κάποιο απ’ τα 

εννέα μουσεία του Δικτύου του πρόκειται να αναλάβει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Σ’ αυτές τις συνεργασίες περιλαμβάνεται και ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς στην πόλη μας λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια το πιο πρόσφατο δημιούργημα του Ιδρύματος, το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το οποίο έχει αφήσει ήδη ένα πολύ ιδιαίτερο «αποτύπωμα» στο πολιτιστικό αλλά και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της πρωτεύουσας της Ηπείρου, το οποίο ενισχύεται διαρκώς.
Δεύτερη συνάντηση
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς πρόκειται να πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο στο Μουσείο Αργυροτεχνίας τη δεύτερη Συνάντηση με τίτλο «Εννέα Μουσεία, εννέα τόποι. Συνδέοντας τον Πολιτισμό με την Εκπαίδευση και τον Τουρισμό». 
Η Συνάντηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 12.30 μ.μ. πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών.
Ανταλλαγή πρακτικών
Πέρα από τον συντονισμό κοινών δράσεων, στόχος της αυριανής Συνάντησης είναι και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των Δήμων και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας σε πολιτιστικό επίπεδο. 
Πιο συγκεκριμένα, Δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των Δήμων από τις εννέα περιοχές όπου λειτουργούν τα Μουσεία του Δικτύου του Π.Ι.Ο.Π., δηλαδή από Σουφλί, Δημητσάνα, Σπάρτη, Λέσβο, Βόλο, Τήνο, Στυμφαλία, Χίο και Γιάννενα, καθώς και εκπρόσωποι του Ιδρύματος, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα καθορίσουν προτεραιότητες και δράσεις που θα δρομολογήσουν από κοινού η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ίδρυμα.
Λόγω της Συνάντησης του Δικτύου Μουσείων του Π.Ι.Ο.Π. το Μουσείο Αργυροτεχνίας θα παραμείνει αύριο κλειστό για το κοινό.

proinoslogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>