«

»

Απρ 05

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε

 συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τα ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων και της Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου. Ακολούθησε περιοδεία και μοίρασμα έντυπου υλικού στους αστυνομικούς. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Αστυνομικού Σώματος, ενώ συζητήθηκαν και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. 

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ επισήμαναν τις πολιτικές αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και εξέφρασαν την συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των ένστολων για αξιοπρεπή διαβίωση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, ως εργαζόμενοι. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των αστυνομικών όπως η μη καταβολή σε αυτούς του επιδόματος παραμεθορίου, η παντελής έλλειψη στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής, η εντατικοποίηση της εργασίας σε ωράρια και συνθήκες, η μη καταβολή οδοιπορικών, κα. Σημείωσαν επίσης ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει την πλειοψηφία των αστυνομικών με τον κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν. Οι αστυνομικοί και όλοι όσοι ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από λαϊκές οικογένειες, τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γι΄ αυτό κάθε φασίστας, κάθε νοσταλγός του Χίτλερ, κάθε ναζιστής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, όποιος υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί πρέπει να στρέφονται με μίσος και καταστολή ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του πρέπει να απομονωθεί. 

Τα μέλη της αντιπροσωπείας διατύπωσαν την έντονη ανησυχία που προκαλούν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Δυτικών Βαλκανίων αλλά και άλλες περιοχές όπου συγκρούονται τα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κορυφώνεται και το κυπριακό πρόβλημα οδηγείται στην πράξη σε διχοτομική λύση. Σ΄αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού, διεκδικώντας την περίφημη γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων της αστικής τάξης. Για τα συμφέροντα αυτά ενδιαφέρεται η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, όλα τα αστικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, εμπλέκει τη χώρα στους επικινδύνους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ευθύνονται για την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και αποτελούν παράγοντα μόνιμης ανασφάλειας για τους λαούς. Από την σκοπιά αυτή άνδρες και γυναίκες του Αστυνομικού Σώματος έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση προς όφελός του, για καμία αλλαγή συνόρων, για να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων, για να μην δώσει κανείς στρατιωτικός ή νεολαίος φαντάρος της πατρίδας το αίμα του εκτός συνόρων, για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στο τόπο του. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4/4/2018 ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>