«

»

Φεβ 16

Φωτογραφία του/της okoytsompolis

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ρεγκλινγκ: Πουθενά τα προβλήματα δεν ήταν τόσο μεγάλα όσο στην Ελλάδα

Πιστεύει ότι αποτελούμε «ειδική περίπτωση», εξ ού και σε αντίθεση με τις άλλες μνημονιακές χώρες δεν τα έχει ακόμη καταφέρει

Την άποψη ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση», εξ ού και σε αντίθεση με τις άλλες μνημονιακές χώρες δεν τα έχει ακόμη καταφέρει, επανέλαβε ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM. «Πουθενά η έκταση των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην Ελλάδα και η κρατική διοίκηση τόσο αδύναμη», σημείωσε. Μόνη διέξοδος για την Ελλάδα η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους δανειστές της, τόνισε για άλλη μια φορά.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της εάν θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Μόναχο, ο Κλάους Ρέγκλινγκ διαβεβαίωσε ότι οι πολιτικές στήριξης της ευρωζώνης φέρνουν αποτέλεσμα και προς επίρρωση αυτού ανέφερε πως οι τέσσερις από τις πέντε χώρες οι οποίες υπήχθησαν σε προγράμματα στήριξης και μεταρρυθμίσεων τα ολοκλήρωσαν επιτυχώς.

«Η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση. Πουθενά η έκταση των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην Ελλάδα, και η κρατική διοίκηση τόσο αδύναμη», σημείωσε ο Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με το προσχέδιο της ομιλίας του που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

«Όμως η Ελλάδα μπορεί να κάνει στροφή και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αν εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα», συνέχισε ο Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM προειδοποίησε εναντίον της δημιουργίας της εντύπωσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μόνιμα σε κατάσταση επισκευής. «Αντίθετα, η κρίση είναι πλέον πίσω μας, και εξήλθαμε από αυτήν ισχυρότεροι από ό,τι πριν ξεσπάσει», είπε ο Ρέγκλινγκ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://okoytsompolis.gr/%cf%81%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b3%ce%ba-%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%b5%ce%bd%ce%ac-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ae/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων