«

»

Ιαν 11

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ο χάρτης που επέλεξε η κυπριακή πλευρά να καταθέσει στη Γενεύη.


Η κυπριακή πλευρά έχει ήδη αποφασίσει ποιος θα είναι ο χάρτης τον οποίο θα καταθέσει σε πρώτο στάδιο σε σχέση με το εδαφικό στη διαπραγμάτευση της Γενεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το SigmaLive o χάρτης επιλέχθηκε μετη σύμφωνο γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου, μετά από διαβούλευση.

Aναλυτικά περιλαμβάνει:

– Ποσοστό εδάφους υπό τ/κ διοίκηση 28,2%
– Ποσοστό ακτογραμμής υπό ε/κ διοίκηση 50,4%
– Ποσοστό ακτογραμμής υπό τ/κ διοίκηση 49,6%
– Μόρφου και παράλια της, υπό ε/κ διοίκηση
– Κυθρέα και περιοχή Απ.Βαρνάβα υπό ε/κ διοίκηση
– Περιοχή Καρπασίας υπό ειδικό καθεστώς
– Περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου αλλά και σημαντικό μέρος της υπόλοιπης Αμμοχώστου υπό ε/κ διοίκηση
– Επιστροφή προσφύγων σε αριθμό 91, 000

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν γίνεται σεβαστό το κριτήριο που είχαν θέσει οι Τουρκοκύπριοι ότι υπάρχει ένας αυτοκινητόδρομος που χωρίζει τη Μόρφου και ότι από τη μια πλευρά θα μπορούσε να είναι υπό κυπριακήδιοίκηση και από την άλλη υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Γίνεται σεβαστό το αίτημα της τουρκοκυπριακής πλευράς για το ότι θέλουν να έχουν επαφή με τις βάσεις στη περιοχή Αγ.Νικόλα στην επ. Αμμοχώστου.

Γίνεται επίσης σεβαστό το αίτημα για Λουρουτζίνα και Πέργαμος.

Πρόκειται για ένα χάρτη με πολλές διακυμάνσεις και μύτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο τουρκοκυπριακός χάρτης δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια, υπάρχει έτοιμη επιστολή διαμαρτυρίας από τον ΠτΔ, ενώ η καθολική εισήγηση Εθνικού Συμβουλίου είναι ότι πέραν της επιστολής θα πρέπει να αποσυρθεί και ο δικός μας χάρτης.

capital.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://okoytsompolis.gr/%ce%bf-%cf%87%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b5-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%ce%ac/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>