«

»

Οκτ 24

Ο Φίλιππος Σιάκας ανακοίνωσε υποψηφιότητα και αναμένει…

 

Ένα… βότσαλο στα λιμνάζοντα «νερά» της Κεντροδεξιάς στο Δήμο Ιωαννιτών, έριξε σήμερα, ο γιατρός Φίλιππος Σιάκας.

Από τους… κυματισμούς που θα προκληθούν, αναμένεται να σχηματοποιηθούν οι δυνάμεις στο μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου, ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Η ΝΔ βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε μια αντιφατική κατάσταση που κυμαίνεται ανάμεσα στην αναζήτηση υποψήφιου Δημάρχου για να στηρίξει, σε έναν από τους δέκα μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, από τη μια και από την άλλη, στη διακηρυγμένη από το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επιλογή, να αφήσει τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τους καλύτερους για να τις διοικήσουν, χωρίς να υποδείξει το κόμμα πρόσωπα.

Μπροστά στο τέλμα λοιπόν, που δημιουργήθηκε αφενός, από την απροθυμία ή αδυναμία της ΝΔ να ορίσει υποψήφιο Δήμαρχο και αφετέρου από τη διστακτικότητα του Νίκου Γκόντα να ξεκαθαρίσει αν θα είναι ή όχι, εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος της Κεντροδεξιάς στο Δήμο Ιωαννιτών, ο χειρουργός του «Χατζηκώστα» Φίλιππος Σιάκας καθυστέρησε την ανακοίνωση όπως παραδέχτηκε, αλλά το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε ξεκάθαρά την πρόθεσή του να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου που θα έχει ως κεντρική αναφορά τη ΝΔ, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο Φίλιππος Σιάκας έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ως υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών – είχε μιλήσει το πρωί της Τετάρτης, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων – ωστόσο έβαλε δύο προϋποθέσεις, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα: α) ότι η ΝΔ θα τηρήσει αυτό που του διεμήνυσαν πρωτοκλασάτα στελέχη στην Αθήνα περί ουδετερότητάς της στις δημοτικές εκλογές και άρα, ότι δεν θα έλθει ξαφνικά αύριο, να πει ότι στηρίζει το τάδε, τρίτο πρόσωπο, ως υποψήφιο Δήμαρχο και β) ότι ο Νίκος Γκόντας θα κάνει πίσω.

Στην πρώτη προϋπόθεση, στην οποία ο κ. Σιάκας έδωσε ελάχιστες πιθανότητες, δεσμεύτηκε πως θα αποσυρθεί, για τη δε δεύτερη, είναι ακριβώς η ανακοίνωση του ενδιαφέροντός του που επιθυμεί να λειτουργήσει ως καταλύτης και ως πίεση στον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», ώστε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, τώρα!

Και αν εξελίξεις από το κόμμα ο κ. Σιάκας δεν αναμένει, τις διεργασίες στην δημοτική παράταξη της ΝΔ θα επιταχύνει ομάδα δημοτικών συμβούλων, η οποία θα φέρει το Νίκο Γκόντα προ αποφάσεων. Είναι θέμα της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» πλέον, τόνισε ο κ. Σιάκας, να αποφασίσει αν θα ανοίξει τις διαδικασίες και αν θα δώσει το δικαίωμα σε κάθε ενδιαφερόμενο, να διεκδικήσει την ηγεσία της ή αν η παράταξη που διοίκησε το Δήμο Ιωαννιτών για τρεις τετραετίες, με τους Παπασταύρο και Γκόντα, θα κλείσει τον κύκλο της, οπότε στην περίπτωση αυτή, ο κ. Σιάκας θα προχωρήσει στην ίδρυση μιας νέας δημοτικής παράταξης.

Ο ίδιος έχει επανειλημμένως μιλήσει για το ενδιαφέρον του στο Νίκο Γκόντα, ουσιαστική απάντηση δεν πήρε μέχρι σήμερα που να τον ενθαρρύνει ή να τον αποθαρρύνει, γι’ αυτό και αποφάσισε να κάνει αυτός το αποφασιστικό βήμα.

Όπως δήλωσε, έχει ήδη συγκροτήσει μια ομάδα στελεχών που δουλεύει εδώ και περίπου τρεις μήνες, έχει αρχίσει την αναζήτηση υποψηφίων στις δημοτικές ενότητες και δουλεύεται το πρόγραμμα της παράταξης. Αυτά συνιστούν ένα σχετικά προχωρημένο στάδιο ετοιμότητας, ώστε να υπάρξει στις εκλογές του Μαΐου, μια παράταξη που θα εκφράσει την Κεντροδεξιά στο Δήμο Ιωαννιτών, αν και όπως τόνισε ο κ. Σιάκας, φιλοδοξία του είναι να απευθυνθεί σε πολίτες ανεξαρτήτως κομμάτων.

 

Τι γίνεται με την υπόθεση των επιθεμάτων;

Όλοι θεωρούσαν πως η διστακτικότητα του Φίλιππου Σιάκα να βγει μπροστά, συνδέονταν με την περιπέτεια που πέρασε πριν από έναν χρόνο, εμπλεκόμενος στην περιβόητη υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων επιθεμάτων.

«Καμία σχέση δεν έχει η υπόθεση αυτή με τα πολιτικά μου σχέδια» διεμήνυσε κατηγορηματικά ο γιατρός που επιστρέφει στο τέλος του μήνα, στη θέση του στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», έχοντας εκτίσει την «ποινή», το διοικητικό μέτρο σωστότερα, της δυνητικής αργίας, στην οποία τον έθεσε το πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ, πριν από έναν χρόνο.

Ποινική πλευρά η υπόθεση αυτή δεν έχει, όπως τόνισε αλλά ακόμα και αν για πολιτικούς λόγους, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κινήσει τώρα, ενόψει εκλογών, για να πλήξει τον κ. Σιάκα, κατηγορία σε βάρος του, όπως υποστήριξε, δε μπορεί τίποτα να στοιχειοθετηθεί, γιατί δεν έβλαψε το δημόσιο – στον κ. Σιάκα αποδίδονται δύο μη νόμιμες συνταγογραφήσεις. Προκάλεσε μάλιστα το Υπουργείο να το κάνει, όντας σίγουρος ότι αν φτάσει στο ακροατήριο αυτή η υπόθεση θα καταπέσει με πάταγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>