«

»

Ιούλ 02

Ο Νίκος Νικολόπουλος για το Brexit και τη «Γερμανική Ευρώπη»

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος

Το Brexit αποτελεί την πρώτη μεγάλη και οδυνηρή ήττα της «Ευρώπης των τραπεζιτών» και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Η αίσθηση κατάρρευσης του οράματος μίας Ευρώπης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, για το οποίο εργάστηκαν σκληρά κάποιοι πολιτικοί γίγαντες του παρελθόντος, διδασκόμενοι από τα λάθη που γέμισαν με άπειρο πόνο, αίμα και ερείπια την ήπειρο, είναι οδυνηρή.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, εξαιτίας της απουσίας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Η διάσωσή της απαιτεί επαναθεμελίωση της κοινωνικής και δημοκρατικής Ευρώπης, πλήρη ανατροπή του πολιτικού προσανατολισμού της και φυσικά δεν αρκούν προς τούτο οι μεγαλόσχημες δηλώσεις. Διαφορετικά, κάθε φορά που θα ερωτώνται οι πολίτες, το αποτέλεσμα και θα είναι μάλλον αναμενόμενο, «προβλέψιμο» και απορριπτικό, όσο θα κινείτε γύρω από ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο, που δεν θα προστατεύει τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά θα εξυπηρετεί μόνον στις αγορές και τις τράπεζες.

Το Brexit δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου με εξίσου οδυνηρό τρόπο έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια τις λανθασμένες υφεσιακές συνταγές λιτότητας του «ιερατείου των Βρυξελλών».

Από τις πρώτες κιόλας ώρες του πρώτου σοκ και των μεγάλων προβληματισμών, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες αισθάνθηκαν την ανάγκη να απευθύνουν επιστολή προς τον Πρόεδρο του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου κ. Νάιτζελ Φάρατζ, όπου μεταξύ άλλων τόνιζαν:

«Τολμήσατε, εσείς και το «Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου», το κόμμα σας, και διαγνώσατε έγκαιρα τη μετάπλαση του ευρωπαϊκού ονείρου σε γερμανικό εφιάλτη. Και την καταγγείλατε απερίφραστα και χωρίς φτιασιδώματα και λεκτικές περικοκλάδες. Αρνηθήκατε να υποκύψετε στην υποταγή της αγέρωχης Μεγάλης Βρετανίας στο γερμανικό σχεδιασμό. Και το διατρανώσατε προς κάθε κατεύθυνση. Το πράξατε δε κατά τρόπο τόσο πειστικό και ξεκάθαρο, που πείσατε τους Βρετανούς συμπολίτες σας για τη βασιμότητα των επιχειρημάτων σας.

Έτσι, στο δημοψήφισμα που προκαλέσατε, ψήφισαν κατά πλειοψηφία το Brexit. Όχι ως έκφραση ενός αντι-ευρωπαϊκού ιδεολογικού προτάγματος, αλλά ως εκδήλωση μιας βαθιάς και αταλάντευτα ευρωπαϊκής προσήλωσης. Που ξεκαθαρίζει ότι ή η Ευρώπη θα κινηθεί ευρωπαϊκά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των επιμέρους λαών της ή δεν θα υπάρξει.

Γιατί μια γερμανική Ευρώπη δεν την έχει ανάγκη ούτε η ήπειρός μας, ούτε ο κόσμος».

Η επιστολή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κατέληγε:

«Αυτή σας η επιτυχία τρόμαξε τους «βολεμένους» των Βρυξελλών και της ηπείρου μας. Χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία χάνει σε στρατηγικό βάθος και γεωοικονομικό εύρος. Μένει μια ήπειρος ελλιπής, αδύναμη, έρμαιο των γερμανικών συμφερόντων. Και αυτό κανείς λαός της Ευρώπης δεν θα το ανεχθεί.

Εφεξής ή η Ευρώπη θα βρει ξανά τον ευρωπαϊκό βηματισμό της, ή θα σταματήσει κάπου εδώ.

Θα θρυμματιστεί.

Θα πάψει να διεκδικεί με αξιώσεις το δικαίωμά της στο μέλλον και θα υποκύπτει στις υπερφίαλες αξιώσεις του Βερολίνου. Που τη θέλει αχθοφόρο των διεκδικήσεών του και όχι ισότιμο συνομιλητή και συνδιαμορφωτή της πορείας προς το μέλλον».

Εμείς, λοιπόν, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, αναζητούμε συμμάχους και προσκαλούμε να τεθούν επικεφαλής του αγώνα Έλληνες της ομογένειας, για την ανάκτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας από τους ξένους δυνάστες-δανειστές που κατάφεραν να βυθίσουν την Πατρίδα και το Λαό σε μια ανείπωτη δυστυχία αλλά και να ξεστρατίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς ναι, συμφωνούμε με τους Βρετανούς, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεστράτισε από την αρχική μορφή και αποστολή της. Μεταμορφώθηκε σε μία μορφή επικυριαρχίας και καταδυνάστευση της Γερμανίας εις βάρος των άλλων Κρατών.

Συμφωνούμε στην εκτίμηση τους ότι μετάλλαξαν την Ε.Ε. και το μόνο που μετράει είναι το κέρδος και η υποταγή.

Συμφωνούμε μαζί τους, ότι οι κύριοι φταίχτες για αυτή την μετάλλαξη είναι οι Γερμανοί, που για τρίτη φορά αποδεικνύονται μοιραίοι για τους λαούς της Ευρώπης και συμφωνούμε για έναν επιπλέον λόγο, γιατί ένα “θύμα” αυτής της τυραννικής επικυριαρχίας είναι και η χώρα μας.

Συμφωνούμε με τους Βρετανούς, γιατί εμείς έχουμε ζήσει στο πετσί μας την εμπειρία της πρώτης Γερμανικής κατοχής και δυστυχώς σήμερα δείχνουν να είναι το ίδιο άκαρδοι και μισάνθρωποι. Κατόρθωσαν το ακατόρθωτο, να μας έχουν χρεώσει μέχρι το έτος… 2099!!!

Συμφωνούμε, τέλος, και συγχαίρουμε τον ταλαιπωρημένο λαό της Μεγάλης Βρετανίας, διότι με την ηρωική απόφαση του άνοιξε την πόρτα για να φύγει η Αγγλία από την τυραννία της Γερμανικής επικυριαρχίας!

Οι Βρετανοί κατόρθωσαν και άνοιξαν την πόρτα για να ελευθερωθεί η Ευρώπη από την οικονομική καταδυνάστευση των Γερμανικών εξουσιαστών!

Και στο πρόσφατο παρελθόν ήταν πάλι ο ίδιος λαός που αντιτάχθηκε και τσάκισε τον φασιστικό άξονα, τότε που η Ελλάδα στις πιο κρίσιμες στιγμές διάλεξε να βγει στο πόλεμο με τους Βρετανούς και βγήκε νικήτρια, ωφελημένη και δικαιωμένη.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες όπως από την πρώτη μέρα της ίδρυσης μας δεν μασήσαμε τα λόγια μας έτσι και τώρα απερίφραστα και χωρίς φτιασιδώματα και λεκτικές περικοκλάδες, ζητήσαμε και ζητάμε, οι Έλληνες να αρνηθούμε την υποταγή στο γερμανικό σχεδιασμό!

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ξεκαθαρίζουμε πως:

Όσοι πολίτες, όσοι κληρικοί, όσοι πολιτικοί σήμερα βρισκόμαστε στο πλευρό των Βρετανών, εκείνων που αποφάσισαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στη γερμανική μονοκρατορία της Ευρώπης και έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα όλων εκείνων που βάζουν συμφέροντα των ολίγων και ισχυρών πάνω από τα συμφέροντα των πολλών και αδυνάτων.

Όσοι δεν θέλουμε μια «Γερμανική Ευρώπη», που δεν την έχει ανάγκη ούτε η Ήπειρός μας ούτε ο κόσμος δεν είμαστε εκφραστές ενός αντι-ευρωπαϊκού ιδεολογικού προτάγματος αλλά εραστές μιας Ευρώπης στηριγμένης στις αρχές και τις αξίες των μεγάλων οραματιστών και πρωτεργατών της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>