«

»

Ιούλ 14

Ο Ερντογάν αποκάλυψε τις συνομιλίες του με Α. Τσίπρα

 

Τη συμφωνία του με τον Α. Τσίπρα να γίνουν προσπάθειες και να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση

 το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και εκείνο των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αποκάλυψε ο Ταγίπ Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με τον ΣKAΪ, αναφερόμενος στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο μόνο για παραβίαση συνόρων. 

«Ολοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των 2 στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ερντογάν. 

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να αναφέρθηκε στο θέμα εκλογής και όχι ορισμού του μουφτή στη Θράκη, στην αποκατάσταση του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα, ενώ συζήτησαν και το Κυπριακό καθώς και γενικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>