«

»

Ιούν 14

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ύδρευσης στους οικισμούς Βράχου και Αμμουδιάς

 

Σε χρήσητων κατοίκων και των χιλιάδων τουριστών δόθηκαν τα δύο

ανακατασκευασμένα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης σε Βράχο και Αμμουδιάτης Π.Ε. Πρέβεζας, έργα που υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω προγραμματικώνσυμβάσεων με τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας αντίστοιχα.

Η αντικατάσταση των δικτύων κρίθηκε επείγουσα ενόψει της τουριστικής σεζόν, καθώς στα πρώην δίκτυα που ήταν πεπαλαιωμένα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα διαπιστώθηκαν πρόσθετα προβλήματα προσχώσεων και συγκέντρωσης αλάτων, που μείωναν την παροχή νερού σε κατοικίες, καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες.

Την περιοχή του Βράχου επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχηςκ.  Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Εκτελεστικό Γραμματέακ. ΔημήτρηΣιώλο, τους  Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Μιχ. Σπυρέλη – Κων. Ντέτσικα, όπου σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη και Πάργαςκ. Αντ. Νάστα, εξέτασαν και άλλες συμπληρωματικές παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στις περιοχές ευθύνηςτους.

Οι προϋπολογισμοί των δύο έργων, συνυπολογιζόμενων και αρχικών εκπτώσεων ανέρχονταν για το μεν Βράχοσε 116.000 ευρώ,για δε την Αμμουδιά  σε 190.000 ευρώ, που προήλθαν από πόρους της Περιφέρειας.

Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες, επισκέφθηκαν επίσης την Τ.Κ. Καναλίου, στην οποία εκτελούνται με πολύ γρήγορο ρυθμό εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και τη σύνδεσή του με υπό κατασκευή Βιολογικό Καθαρισμό και το οποίο αποτελεί τμήμα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας.

Συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Πρέβεζας

ΝωρίτερασεσυνάντησηεργασίαςπουέγινεστηνΠεριφερειακήΕνότηταΠρέβεζαςεξετάστηκανζητήματαπουαφορούντηνπροώθησητωνδιαδικασιώνγιατιςαπαλλοτριώσειςτουέργουτης παράκαμψηςτηςΑρχαίαςΝικόποληςκαιτημελέτηπουαφοράτονέοΔιοικητήριοτηςΠ.Ε. ΠρέβεζαςστοπρώηνστρατόπεδοτουΑγίουΑνδρέα, εργασίεςγιατιςοποίεςτέθηκανσυγκεκριμέναχρονοδιαγράμματαπαράδοσήςτους.

Δύο από τις άμεσες προτεραιότητες που προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την περίοδο αυτή, είναι η αποκατάσταση της οδού προς την Τ.Κ. Κρυοπηγής, που έχει πληγεί από κατολισθητικό φαινόμενο και ο καθαρισμός του ποταμού Αχέροντα

Επίσης έγινεανασκόπησητωνπρωτοβουλιώνπουέχειαναλάβειηΠεριφερειακήΑρχήγιατονπαραλιακόοδικόάξονα, (μεδεδομένηκαιτηθετικήεξέλιξηπουυπάρχειγιατηνολοκλήρωσητουάξοναΑμβρακία – Άκτιο, πουήτανέναςαπότουςκεντρικούςστόχουςτηςΠεριφέρειαςΗπείρου), τηνοδικήσύνδεσητηςΙόνιαςμετηγέφυραΚαλογήρουκαιτηνσύνδεσηΜεσοποτάμου- Εγνατίας. Έμφαση δόθηκε και στα έργα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί το χειμώνα από τις έντονες βροχοπτώσεις περιοχές -και ειδικότερα οι παραθαλάσσιες – της Π.Ε. Πρέβεζας

Τέλος συζητήθηκαν και άλλες παρεμβάσεις που θα εξεταστούν για υλοποίηση από την Π.Ε. Πρέβεζας, όπως και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΤΟΕΒ ενόψει της καλλιεργητικής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>