«

»

Ιούλ 02

Οι 7 σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο


Σαρωτικές αλλαγές οι οποίες θα επηρεάσουν το δημόσιο τομέα από την κορυφή ως τη βάση θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», οι αλλαγές θαεπέλθουν αλλαγές στον τρόπο αμοιβής των υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η βασική κατεύθυνση αυτών των αλλαγών είναι η μείωση του κόστους του Δημοσίου, με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αποσαφηνίζουν με δηλώσεις τους ότι οι όποιες περικοπές θα προκύψουν από τον εξορθολογισμό αδικαιολόγητα κοστοβόρων δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων από την πάταξη της γραφειοκρατίας.
Συνοπτικά, θα επέλθουν αλλαγές στον τρόπο αμοιβής των υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.
Οι επτά επικείμενες αλλαγές
• Από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών οι θέσεις ευθύνης
• Αξιολόγηση δομών και προσφερόμενου έργου
• Επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων
• Οι περιορισμοί στις προσλήψεις επεκτείνονται και πέραν του 2018
• Καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο μετά τις ονομαστικές αυξήσεις
• Διασφάλιση διαφάνειας με ψηφιακά οργανογράμματα
• Κινητικότητα με εθελοντικά χαρακτηριστικά

fonaklas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>