«

»

Ιούλ 02

Οι Έλληνες δεν έχουν δουλειά. Αυτό τους νοιάζει. Και εξοργίζονται

Υπάρχουν στιγμές όπου το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αναλύσει την τρέχουσα πραγματικότητα, επειδή, πολύ απλά… βρίσκεται μπροστά στα μάτια του. Και δυσκολεύεται να την εντοπίσει, να τη διαγνώσει, να τη “διαβάσει” αποτελεσματικά, ώστε να βοηθήσει την κοινωνία να προχωρήσει πιο μακριά.

Ένα από τα σημαντικά ευρήματα της εξαμηνιαίας έρευνας Τάσεις της MRB, αφορά στο ποιά είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας. Οι απαντήσεις προκαλούν βαθύ προβληματισμό και συστημική μελαγχολία. Σε ποσοστό 65,7%, οι Έλληνες μιλούν για “ανεργία”. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η ουσία του προβλήματος.

Οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα δεν έχουν δουλειά. Και όσοι έχουν, υποσιτίζονται. Ανησυχούν για το μέλλον. Βλέπουν τα όνειρά τους να ακυρώνονται. Και, επειδή δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε βαθιά συναισθηματικός λαός, η παραπάνω πραγματικότητα προκαλεί παράπλευρα προβλήματα, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στη ζωή μας.

Οι Έλληνες που δεν έχουν δουλειά, δεν νοιάζονται για ο, τιδήποτε άλλο. Γι’ αυτό και θα αγκαλιάσουν τον πολιτικό που θα αποδείξει με συγκεκριμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, ότι μπορεί να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας. Ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική ανάσχεση στο απόλυτο δράμα που επικρατεί στην αγορά εργασίας.

Οι ίδιοι Έλληνες είναι αυτοί που οργίζονται περισσότερο. Και αποδέκτης της οργής τους είναι το πολιτικό σύστημα. Ένας συνδυασμός εκρηκτικός. Στα όρια του επικίνδυνου. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από πληθωρισμό ανικανότητας και ανεπάρκειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>