«

»

Ιούλ 08

Με επισημότητα η παρουσίαση Πρακτικών του Συνεδρίου για την Ιστορική Μονή της Βύλιζας

Την Κυριακή, 3 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Ματσούκι Ιωαννίνων, με επισημότητα, η παρουσίαση των Πρακτικών του Συνεδρίου για την Ιστορική Μονή της Βύλιζας. Μίλησαν καταλλήλως, εκ μέρους της Μοναστηριακής Επιτροπής ο κ.Αθανάσιος Μακρής και εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής, ο πανεπιστημιακός κ.Κων/νος Κωνσταντινίδης. Θερμή προσφώνηση έγινε από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων κ.Χρήστο Σκαμνέλο.

Για τις Μελέτες των Πρακτικών μίλησαν περιεκτικά και ουσιαστικά ο κ.Ιωάννης Χουλιάρας, Διευθυντής Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και ο κ.Δημήτριος Αγορίτσας, Διδάκτωρ.

Την Παρουσίαση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΄Αρτας, κ.Ιγνάτιος, με εμπνευσμένη προσφώνηση.

Αισθητή, η παρουσία του Περιφερειάρχη της Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος δεν λείπει από ανάλογες εκδηλώσεις και συμπαρίσταται δεόντως στις πνευματικές – πολιτιστικές πράξεις της Περιφέρειάς μας.

Παρέστη και η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Αικατερίνη Λιάμπη, καθώς και αρκετοί Πανεπιστημιακοί, Ιστορικοί, Αρχαιολόγοι, Ερευνητές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, έγινε ξενάγηση από την Αρχαιολόγο της Α΄ Εφορίας Αθηνών, κ.Αργυρώ Καραμπερίδη, στο Μουσείο Εικόνων και Χειρογράφων της Βύλιζας.

Ακολούθησε ξενάγηση από τον Αρχιτέκτονα, κ.Βασίλειο Κασκάνη στο Συγκρότημα Υδροκίνησης του Χωριού (Νερόμυλος, Νεροτριβή, Μαντάνια).

Η όλη Εκδήλωση επισφραγίστηκε με την γνωστή πλούσια Ματσουκιώτικη φιλοξενία, κάτω από τα δροσερά πλατάνια της πλατείας του Χωριού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>