«

»

Οκτ 30

ΛΑΙΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ απο τα Γιάννενα – Ισχυροί οι περιορισμοί της μεταμνημονιακής περιόδου

Η μεταμνημονιακή περίοδος, βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής που άσκησε χθες, από τα Γιάννενα, προς την κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Ν. Χουντής.

Ο κ. Χουντής, στο περιθώριο της περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή, αναφέρθηκε στα πολιτικά μηνύματα που εκπέμπει στην Ευρώπη, το κλίμα στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας, πως η μεταμνημονιακή περίοδος έχει ισχυρούς περιορισμούς και δεσμεύσεις, τις οποίες η χώρα δε μπορεί να αποφύγει.
«Την περίοδο αυτή άλλωστε, την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρακολουθεί ο ESM, που είναι ένας εξωτερικός θεσμός εκτός των ευρωπαϊκών οργάνων και παράλληλα για αυτό το διάστημα δεν ισχύει ο χάρτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων, επομένως θα είμαστε σε συνεχή επιτήρηση», σημείωσε ο κ. Χουντής.
Τα μηνύματα που φτάνουν στο μεταξύ από όλη την Ευρώπη για την άνοδο της Ακροδεξιάς είναι ανησυχητικά με τον κ. Χουντή να τονίζει πως τα αίτια βρίσκονται στις πολιτικές λιτότητας και αυταρχισμού στην Ευρώπη.
«Έτσι, αναπτύχθηκαν οι εθνικιστικές απόψεις και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και της Αριστεράς που άφησε τη σημαία της κριτικής και της ανατροπής να τη σηκώνουν οι δυνάμεις της Ακροδεξιάς».
Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Χουντής επισκέφθηκε το νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων και στη συνέχεια με μέλη της Επιτροπής Πολιτών ενάντια στις εξορύξεις.
«Στα ζητήματα της υγείας, τα προβλήματα είναι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση, ενώ στο θέμα των εξορύξεων, είναι θετικό να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους αξιοποίησης του ενεργειακού μας πλούτου, αρκεί όμως αυτό να μην αντιβαίνει σε όρους και κανόνες προστασίας των τοπικών κοινωνιών, της οικονομίας και του περιβάλλοντος», τόνισε χαρακτηριστικά.

anex.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>