«

»

Οκτ 15

«Λάμποβος» Παραμυθιάς – Πολλά τα έσοδα για το δήμο, λίγα για τους μικροπωλητές, πλήθος επισκεπτών

Τελείωσε ο Λάμποβος» Παραμυθιάς, η αρχαιότερη εμποροπανήγυρη στην Ήπειρο, με κύρια χαρακτηριστικά: Πολλά τα έσοδα για το δήμο, λιγότερα από πέρυσι για τους μικροπωλητές, πλήθος οι επισκέπτες. 

Όπως ανέφεραν μικροπωλητές, ο κόσμος κυρίως περιφερόταν στην εμποροπανήγυρη, αλλά δεν έκανε μεγάλο τζίρο, παρά τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, αφού περιορίστηκε στην αγορά των απολύτως αναγκαίων, ενώ εκεί, που επικεντρώνονταν ήταν κυρίως η εστίαση (σουβλάκια, λουκάνικα και κοτόπουλο κατά κύριο λόγο, καθώς και άλλα κρεατικά). 

Τα φετινά έσοδα, τα καθαρά, του δήμου Σουλίου έφτασαν στις 210.000 περίπου, γεγονός, που αποδεικνύει ότι ο «Λάμποβος» αποτελεί μια ισχυρή πηγή χρηματοδότησής του. Γι’ αυτό η εκάστοτε δημοτική αρχή, οφείλει και να τον οργανώνει άρτια και να τον αναδεικνύει όσο το δυνατόν καλύτερα και περισσότερο. 

Το καλό είναι ότι το κοινό όλο και διευρύνεται όσον αφορά στην προσέλευση από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Έτσι έφτασαν στην Παραμυθιά για το «Λάμποβο» άτομα ακόμη και από τα Γρεβενά και την Κοζάνη και όχι μόνο από γειτονικές με τη Θεσπρωτία περιοχές. 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Μια παράλληλη εκδήλωση, που έγινε στο Λάμποβο, και κέρδισε τις εντυπώσεις, ήταν όταν μέλη του ΚΑΠΗ Παραμυθιάς έβαλαν τις παραδοσιακές φορεσιές και κέρασαν τους επισκέπτες και τους εκθέτες με τοπικά εδέσματα του Δήμου.

Εξάλλου ένα μελανό σημείο ήταν όταν ένας τυπικός έλεγχος για τροχονομική παράβαση στάσης πλανόδιου εμπόρου στην πλατεία Βούλγαρη, κατέληξε σε επεισόδιο με επίθεση σε αστυνομικό. 

Επίσης, για μια άλλη χρονιά φάνηκε ότι τα εμπορικά καταστήματα της κωμόπολης δεν έχουν όφελος από το «Λάμποβο», παρά μόνο οι ψησταριές, τα καφενεία και οι καφετέριες. 

katoci.blogspot.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>