«

»

Οκτ 25

Ιωάννινα:Ανακομιδή Των Σεπτών Λειψάνων Του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου

Την προσεχή Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των Σεπτών Λειψάνων του Νεομάρτυρος


Αγίου Γεωργίου, του εν Ιωαννίνοιςαθλήσαντος, Πολιούχου των Ιωαννίνων.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας, η Χάρη του Θεού να «αποκαλύπτει» τέτοια διαμάντια του Πνεύματος, ανάλογη δε πρέπει να είναι και η προς τον άγιο τιμή και ευλάβεια όλων μας. Διότι ο δικός μας αϊ Γιώργης, ο συμπολίτης μας, εκείνος που περπάτησε τα ίδια χώματα με εμάς, ενσαρκώνει δια των τιμίων αυτού λειψάνων την προσδοκία της Βασιλείας του Θεού, δίδοντας ψηλαφητή σε όλους μας ελπίδα και βεβαιότητα περί της μελλούσης εν Χριστώ ζωής, δια δε των πολυτίμων αυτού πρεσβειών προς τον Κύριο, αναδεικνύεται καθημερινώς φύλακας, προστάτης και αδελφός μας.
Τον φιλάγιο αυτό πόθο έχοντας στην καρδιά μας, σας καλούμε αγαπητοί αδελφοί να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, ως πόλη, ως κοινότητα, ως ένα Σώμα, την εορτή της ανακομιδής των τιμίων λειψάνων του αγίου μας, νεομάρτυρος Γεωργίου, στον φερώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό, επί της Πλατείας Πάργης, συμφώνως προς το ακόλουθο πρόγραμμα:
Πέμπτη, 25 Ὀκτωβρίου
18:00΄ Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτουΝέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ.
Παρασκευή, 26 Ὀκτωβρίου
07:00΄Όρθρος καιΠολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτουΝέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ καισυλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτουΙωαννίνων
κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>