«

»

Φεβ 16

«Εμφύλιος» στο Βερολίνο για την Ελλάδα – Τι γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ

 

Με δηλώσεις, αντιδηλώσεις και ενδοκομματικές διαφωνίες το ελληνικό ζήτημα διατηρεί σταθερή, αν και όχι πρωτεύουσα θέση στην προεκλογική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία.

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της με τίτλο «Διένεξη στους κόλπους των χριστιανικών κομμάτων για την πολιτική έναντι της Ελλάδας» η Süddeutsche Zeitunug επανέρχεται στις απόψεις που διατύπωσε προς την εφημερίδα ο πρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σύμφωνα με τον κ. Βέμπερ, στο Βερολίνο κερδίζει έδαφος η άποψη ότι θα έπρεπε να αφήσει κανείς το ΔΝΤ να αποχωρήσει από τη διάσωση της Ελλάδας εφόσον επιμένει σε ένα κούρεμα του χρέους.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της CSU Χορστ Ζεεχόφερ δηλώνει τώρα στην SZ ότι δεν είχε ιδέα για μια τέτοια αλλαγή στάσης και ότι σε καμιά περίπτωση δεν τον εκφράζει. Εξάλλου την προσήλωση στη συμμετοχή του ΔΝΤ επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο. Η εφημερίδα επισημαίνει:

«Οι πολιτικοί των δύο χριστιανικών κομμάτων αποφεύγουν να θίξουν το ενδεχόμενο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να μην βρουν κοινά αποδεκτή λύση με το ΔΝΤ και αυτό να μην συμμετάσχει στο τρέχον δανειακό πακέτο προς την Ελλάδα. Η Φραντσίσκα Μπράντνερ, ειδικός της ΚΟ των Πρασίνων επί ευρωπαϊκών θεμάτων, ζήτησε από τη Χριστιανική Ένωση «να δώσει ένα τέλος στην αυταπάτη της». Όποιος θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ πρέπει να συμφωνεί και με ένα κούρεμα του χρέους. Η παρατεινόμενη διένεξη δεν θέτει σε κίνδυνο «μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ευρωπαϊκή συνοχή. Στην εποχή του Τραμπ, του Brexit και των δεξιών λαϊκιστικών κινημάτων δεν πρέπει να ανάβει κανείς φωτιές με μικροκομματικά κίνητρα».

Πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>