«

»

Φεβ 15

Εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία

Η υποβόσκουσα κόντρα και ο υπόγειος πόλεμος της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ με την ηγετική 

ομάδα του κόμματος, ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή την υπόθεση Novartis. Το μπλοκ των καραμανλικών βρήκε πεδίο έκφρασης και άσκησης κριτικής στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στοχοποιώντας κυρίως τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση Αδωνι Γεωργιάδη. Η διαγραφή Αντώναρου αποτέλεσε την απάντηση-μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την εσωτερική «αντιπολίτευση». 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία επιθυμεί να
διατηρήσει αρραγή και ομοιογενή την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώπιον της σκληρής αναμέτρησης, στη Βουλή, για την υπόθεση Novartis. 

Ωστόσο, οι εμφυλιακές «τάσεις» και η ανοιχτή αμφισβήτηση-εκ μέρους κυρίως των Καραμανλικών-, για τις επιλογές του ιδίου και της ηγετικής ομάδας- δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί της επίπλαστης και εξ ανάγκης κομματικής πειθαρχίας και ομοφωνίας.

Η πλευρά Μητσοτάκη αναζωπυρώνει, μέσω «κύκλων» και φίλα προσκείμενων ΜΜΕ, το ζήτημα των.. άριστων σχέσεων ανάμεσα στο περιβάλλον Καραμανλή και το Μαξίμου. Βάζει σε πρώτο πλάνο τον πρώην πρωθυπουργό και τον «προσκαλεί» να πάρει θέση για το μείζον θέμα της υπόθεσης σκανδάλου, μέσω του οποίου, όπως τονίζουν», στοχοποιείται πολιτικά η Νέα Δημοκρατία και κορυφαία της στελέχη όπως οι Αντώνης Σαμαράς, Αδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Ενδεχομένως η υπόθεση Novartis να αποτελέσει την αφορμή για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και την αποσαφήνιση προθέσεων και βούλησης από όλες τις πλευρές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βάλλεται και αμφισβητείται, καλείται να υπερασπιστεί εαυτόν και τους στενούς του συνεργάτες, απέναντι στα εσωκομματικά «πυρά» και κυρίως στους εκφραστές του καραμανλικού μπλοκ. 

Σημείο αναφοράς στις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο Κώστας Καραμανλής. Μέχρι τώρα έχει προτιμήσει να «εκφράζεται» μέσω του περιβάλλοντός του, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί δημόσια και για τη φημολογία περί άριστων σχέσεων με το Μαξίμου και ανοιχτού δίαυλου επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διαχώρισε την θέση του ο Θοδωρής Ρουσόπουλος

Άξιο αναφοράς αποτελεί πάντως το γεγονός, ότι ένα από τα προβεβλημένα στελέχη του καραμανλικού μπλοκ, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, έσπευσε να εκφράσει τη στήριξή του στην ηγεσία της ΝΔ, διαχωρίζοντας τη θέση του από τις απόψεις Αντώναρου, Βλάχου και άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>