«

»

Ιούν 16

Γιάννενα: 400.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές

 

Ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ θα διαθέσει ο δήμος Ιωαννιτών για την προμήθεια-

τοποθέτηση εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, με το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης να καλύπτεται από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ».
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, εντάσσεται στο πρόγραμμα η πράξη του δήμου Ιωαννιτών, με τη συμμετοχή του δήμου να ανέρχεται στο ποσό των 119.000 ευρώ, πόροι που θα χρησιμοποιηθούν μετά την απορρόφηση των πόρων του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, που έχει εκπονήσει ο δήμος Ιωαννιτών, προβλέπεται ότι θα γίνουν παρεμβάσεις σε 19 υφιστάμενες παιδικές χαρές, ώστε να είναι δυνατή η πιστοποίησή τους, ενώ επιπλέον θα δημιουργηθούν επιπλέον έξι νέες παιδικές χαρές, ώστε το σύνολο των παιδικών χαρών με πιστοποιητικό καταλληλότητας, για όλο τον καλλικρατικό δήμο Ιωαννιτών, να είναι 63.

Οι παρεμβάσεις αφορούν τον εξοπλισμό με όργανα, τον φωτισμό και τα δάπεδα των παιδικών χαρών.

Το νέο έργο για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών έρχεται σε συνέχεια ενός ανάλογου, προϋπολογισμού 613.659,30 ευρώ, για την πιστοποίηση 50 συνολικά παιδικών χαρών του δήμου.

Οι 50 παιδικές χαρές που περιλαμβάνονταν στο προηγούμενο έργο ήταν η «Aλιαουντίν Μουσταφά» στη συμβολή των οδών Πουτέτση – Τζαβέλλα στην Πλατεία Σαπουτζάκη στα Πλατεία Σαπουτζάκη, η «Oύλοφ Πάλμε» στο Eβραϊκό Νεκροταφείο, στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στο Γηροκομείο, η «Τάμπα – Τούμπα» στην οδός Γαριβάλδη, η «Ηρώων Επανάστασης» στη Λεωφόρο Aρχ. Μακαρίου, στις Α’ Εργατικές Κατοικίες στην Λεωφόρο Γράμμου, στην οδό Άρη Βελουχιώτη, στις Eργατικές της Βρυσούλας, στην Πλατεία Χατζή, στα Kαρδαμίτσια, στον Βοτανικό, απέναντι από το στρατόπεδο Βελισσαρίου στα Σεισμόπληκτα, στην Κεντρική Πλατεία Σταυρακίου, πέντε στην Ανατολή (περιοχή Αγίας Σοφίας, κεντρική πλατεία, οδός Γ’ Σεπτεμβρίου, Ευεργετών και οδός 28ης Οκτωβρίου), στη Μπάφρα, δύο στον Κατσικά (πλατεία και Λιθάρια), στην Πλατανιά, στην Αμφιθέα, τέσσερις στην Πεδινή (πλατεία, οδός Ναπ. Ζέρβα, οδός Ιωαννίνων και οδός Ραψίστας), δύο στις Εργατικές κατοικίες της Ανθούπολης, στην είσοδο του Κουτσελιού, δίπλα από το σχολείο στο Πέραμα, στις κεντρικές πλατείες Αμπελιάς, Κόντσικας και Δροσοχωρίου, στην Κοσμηρά, στη Βασιλική, στους Λογγάδες, δύο στην Κρύα (Κοινοτικό και Αγ. Μαρίνας), στο Νεοχωρόπουλο, στα Μάρμαρα, στην Κρανούλα, στη Νεοκαισάρεια, στην Περίβλεπτο, στο Λυκόστομο, στους Λιγκιάδες, στην αυλή του σχολείου Δαφνούλας, στην Ηλιόκαλη και στο Πνευματικό κέντρο Χαροκοπίου.

Με τα χρήματα από το «Φιλόδημος», θα γίνουν παρεμβάσεις στις εναπομείνασες 19 από τις 50 παιδικές χαρές, οι οποίες δεν έχουν ακόμη μπει σε διαδικασία πιστοποίησης, ενώ μεταξύ των έξι νέων θα είναι οι παιδικές χαρές σε Λιθαρίτσια και Γιαννιώτικο Σαλόνι.

Ο δήμος θέλει να απορροφήσει εντός του 2018 το σύνολο των χρημάτων, που διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών, συνεχίζοντας το 2019 τις παρεμβάσεις με τα κονδύλια, που έχει δεσμευθεί να διαθέσει από ίδιους πόρους.

agon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>