«

»

Οκτ 30

Απάντηση Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα στην ανακοίνωση του Μ. Ελισάφ για το θέμα του Δημοτικού Μεγάρου της πόλης 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Μ. Ελισάφ, αφού σιώπησε για πολλές μέρες μετά την ανακοίνωση της καθόδους στις εκλογές, απασχολεί την κοινή γνώμη με ένα θέμα επί του οποίου θα

 μπορούσε να έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή που το διαχειρίζεται και θα το διαχειρίζεται τα επόμενα χρόνια. 

Προσωπικά, ως Δήμαρχος Ιωαννίνων δεν τον καλωσόρισα προσχηματικά στον εκλογικό αγώνα. 

Πρέπει να αντιληφθεί ότι εννοούσα κάθε λέξη και ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή και η πρόθεσή μου να τον ενημερώνω για τα θέματα που αγνοεί, είναι δεδομένη. 

Επί της ουσίας η δημιουργία ενός σύγχρονου Δημαρχείου που θα στεγάζει τις υπηρεσίες της πόλης στο κτίριο του ΚΕΠΑΒΙ δεν είναι κάτι καινούργιο. 

Είναι ένα πρόγραμμα επάνω στο οποίο δουλεύουμε επίμονα και αποδοτικά τα τελευταία χρόνια, το έχουμε –ουσιαστικά- προχωρήσει σε τελική φάση ωρίμανσης και αναζητούμε το αξιοσέβαστο ποσό που προκύπτει από τις μελέτες για την κατασκευή του από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. 

Είναι προφανές ότι ο κ. Ελισάφ συγχέει τη χρησιμότητα και τον συμβολισμό ενός σύγχρονου κτιρίου στέγασης Δημοτικών Υπηρεσιών με την πραγματική εξυπηρέτηση των δημοτών. 

Στη σύγχρονη εποχή και στις ανάγκες της, εμείς δημιουργούμε ένα δήμο, ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετεί τους δημότες χωρίς την ανάγκη επίσκεψής τους στις δημοτικές υπηρεσίες. 

Πριν βιαστούμε να στείλουμε τον λογαριασμό πολλών εκατομμυρίων που θα κοστίσει το νέο δημαρχείο, οφείλουμε να σκεφτούμε νέες μεθόδους εξυπηρέτησης των δημοτών, που δεν θα τους αναγκάζουν να σπαταλούν χρόνο και χρήμα επισκεπτόμενοι τις δημοτικές υπηρεσίες. 

Ειδάλλως, θα περιπέσουμε για μία ακόμη φορά στη δύνη μιας νοοτροπίας που πτώχευσε την Ελλάδα. 

Τα Γιάννενα κατά τη διάρκεια της πρώτης μας θητείας, αλλά και κατά τη διάρκεια της δεύτερης, που είμαι βέβαιος ότι οι δημότες θα μας εμπιστευτούν, περηφανεύονται ότι αποτελούν υπόδειγμα οικονομικής διαχείρισης. 

Θα ήθελα να κλείσω με μία φιλική προτροπή προς τον κ. Ελισάφ. 

Ας μην ταλαιπωρούμε τους δημότες με δημόσιες ανταλλαγές επιστολών. 

Ας έρθει στο γραφείο μου, ας επισκεφτεί τους αντιδημάρχους και προέδρους των νομικών προσώπων και ας ανακαλύψει τον Δήμο τον οποίο φιλοδοξεί να διοικήσει. 

Για μια ακόμη φορά του εύχομαι ολόψυχα να εκπροσωπηθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο και να είναι βέβαιος ότι ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή θα συνεργαστούμε μαζί του για τα μεγάλα θέματα της πόλης. 

Σύντομα, όπως και όλοι οι δημότες, θα έχει στη διάθεσή του τα πεπραγμένα της Δημοτικής μας Αρχής, άρα ευελπιστούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχει μια ακόμη δυνατότητα βελτίωσης του προεκλογικού του αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>