«

»

Νοέ 28

Ανησυχία για τα υψηλά ποσοστά ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον HIV στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι στην Ανατολική Ευρώπη διαγνώστηκαν με HIV τον περασμένο χρόνο, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην περιοχή. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Δυτική Ευρώπη μειώθηκε, ανακοίνωσαν σήμερα ειδικοί της παγκόσμιας δημόσιας υγείας.

Χώρες της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας είδαν μείωση των νέων κρουσμάτων το 2017, κυρίως προερχόμενη από την μείωση κατά 20%, από το 2015, του ποσοστού των ομοφυλόφιλων ανδρών μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Συνολικά, σχεδόν 160.000 άνθρωποι διαγνώστηκαν στην Ευρώπη με τον HIV, ο οποίος προκαλεί το AIDS, σύμφωνα με στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και το περιφερειακό γραφείο για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Είναι δύσκολο να την χαρακτηρίσουμε καλή είδηση δεδομένου ότι ήταν μια ακόμη χρονιά απαράδεκτα υψηλών ποσοστών ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον HIV», είπε η Σουζάνα Τζακάμπ, η διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ. Η ίδια κάλεσε τις κυβερνήσεις και τους αξιωματούχους υγείας να αναγνωρίσουν την σοβαρότητα της κατάστασης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>