«

»

Φεβ 15

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Άρτα: Ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη στον Υπουργό Υποδομών για έργα εκτροπής του Αχελώου και τον δρόμο Αρτας-Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη στον Υπουργό Υποδομών για έργα εκτροπής του Αχελώου και τον δρόμο Αρτας-Καρδίτσας

Το Υπουργείο Υποδομών επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη συνοδεία εκπροσώπων του Δήμου μας και εκπροσώπων του Δήμου Αργιθέας.
Την αντιπροσωπεία δέχθηκε λόγω έκτακτου κωλύματος του Υπουργού, ο Διευθυντής του γραφείου του κ. Καραγκούνης.
Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή μας για την εξέλιξη των έργων εκτροπής του Αχελώου και η προώθηση υλοποίησης του δρόμου Αρτας – Καρδίτσας.
Για τα έργα εκτροπής ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να πάψει αυτή η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή, που επιβαρύνει το περιβαλλον, υποβαθμίζει την περιοχή μας και ενέχει επιπτώσεις στα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της περιοχής.
Τόνισε επίσης την ανάγκη να επωφεληθούν επί τέλους οι όμοροι Δήμοι από τα έργα εκτροπής, καθόσον μέχρι σήμερα δεν είχαν κανένα οφελος από τα έργα αυτά, παρόλο που υπέστησαν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις.
Για τον δρόμο Αρτας-Καρδίτσας τόνισε την ανάγκη ο δρόμος αυτός να χαραχτηριστεί ως εθνική οδός και να ξεκινήσει η εκπόνηση των σχετικών μελετών για την υλοποίηση του έργου, που θα είναι όπως είπε, πυλώνας για την ανάπτυξη της ορεινής περιοχής των Ραδοβυζίων και των Αγράφων και θα βγάλει τον τόπο από την απομόνωση.
Ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού, αφού άκουσε προσεκτικά τα θέματα και κατανόησε, όπως είπε, το δίκιο των αιτημάτων μας, κατέγραψε τις απόψεις μας και θα τις μεταφέρει στον Υπουργό, που με την πρώτη ευκαιρία, όπως δήλωσε, θα μας καλέσει σε συνεργασία.
Τον Δήμαρχο συνόδευε εκ μέρους του Δήμου μας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κουρτέσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αιμίλιος Αντωνάκης και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Οικονόμου Γιώργος.
Τον Δήμο Αργιθέας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Στεργίου και ο δικηγόρος- λαογράφος κ. Μενέλαος Παπαδημητρίου.

artabest.net

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://okoytsompolis.gr/%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b3-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%8a%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>